4-5 adet yufka
beyaz peynir
maydanoz (arzuya göre)
sıvı yağ (kızartmak için)
yapılışı;
her bir yufkayı altı eşit parçaya bölün.
peyniri ufalayıp kıyılmış maydanozla karıştırın.
her yufka parçasının geniş kenarına iç harcınızı yayıp kenarlarından kapatarak sarın.
böyle sardıktan sonra buzdolabı poşetine sarıp buzlukta tutabilir kızgın yağa çözülmesini bile beklemeden atabilirsiniz birbirlerinden çok kolay ayrılırlar ve tazeymiş gibi çıtır olurlar.
eğer o an servis edecekseniz kızgın yağda çevirerek altın sarısı bir renk alana kadar kızartın ve sıcak olarak servis yapın.
afiyet olsun.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine sağlık enfes görünüyor. Bloğun hayırlı olsun canım. Takibe aldım bana da bekliyorum. Sevgilerimle,
çok teşekkür ederim amatörce bi şeyler yapmaya çalışıyorum işte:)
Sil