Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Ekim 2013 Cuma

30 Temmuz 2013 Salı

ÖZBEK PİLAVI



çok lezzetli bir pirinç pilavı tarifi paylaşacağım sizinle..
yapımı basit ve zahmetsiz ama lezzetini herkesin kabul edeceği enfes bir tat.
ister etle ister tavukla yapılabiliyor ben genellikle tavuk kullanıyorum ama isteyende tarifteki tavuk yerine kırmızı et kullanabilir.

malzeme listesi

1 kg havuç
yarım kg kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü (ne kadar küçük o kadar iyi)
1 büyük soğan
2 su bardağı pirinç (eğer kalabalıksanız harç 3 su bardağı pirinci de kaldırır)
sıvı yağ
tuz


yapılışı; 

derin bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve soğanı yemeklik doğrayıp kavurmaya başlayın. soğan pembeleşmeye başladığında soyup rendelediğiniz havuçları da tencereye ekleyip, havuçlar pişene kadar (yaklaşık 20 dakika) hızlı ateşte karıştırarak soteleyin.
ardından tavukları ekleyip suyunu salıp tekrar çekene kadar sotelemeye devam edin ve bu sırada iki tatlı kaşığı tuz ekleyin daha sonra elde ettiğiniz harcı bir kaşık yardımıyla sıkıştırıp düzleştirin.
üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci harçla karışmayacak şekilde harcın üstünü tamamen pirinç tabakasıyla kaplayın..
pirinçlerin üstüne suyu (her 1 bardak pirinç için 2 bardak su) yavaşça pirinçle harcı birbirine karıştırmadan ekleyin.
kapağını sıkıca kapatın ve altını kısın 10-15 dakika sonra suyunu çektiğini göreceksiniz kapağını tekrar kapatıp bir 10 dakika daha dinlendirin.
ve isterseniz büyük bir servis tabağına ters çevirerek, isterseniz karıştırarak tabaklara servis edin.
afiyet olsun.

not: eğer pirinci 3 su bardağı kullanacaksanız yağı 2-3 çorba kaşığı daha fazla ekleyin, ve 1 tatlı kaşığı daha tuz koyun.


26 Temmuz 2013 Cuma

SOSİSLİ MAKARNA

pratik ve lezzetli yemekler her zaman favorim olmuştur fakat bu yemeğin tadı ve görüntüsü o kadar hoşuma gidiyor ki el oyalayıcı olmasını hiç sorun edemiyorum ve görenler öyle enteresan buluyor ki sizinle de paylaşmak istiyorum..

malzeme listesi

5 adet sosis
1 paket spagetti
domates salçası
sıvı yağ
tuz 
karabiber

yapılışı;

sosisleri 2 santime yakın büyüklükte doğrayın.
spagettileri sosislerin içinden geçirin her birine 10 tane gibi ortalama..
bunları 2 tatlı kaşığı tuz atılmış en az 5 kg kaynamış suya atıp haşlayın ama kırılmaması yıpranmaması için çokta karıştırmayın.
piştikten sonra süzün ve tencereye biraz sıvı yağ ekleyip 2 tepeleme çorba kaşığı domates salçasını kavurmaya başlayın..
kavrulunca suyunu ekleyin ve bir tatlı kaşığı kadar da salça sosuna tuz atın. isteğinize göre benim gibi 1 çay kaşığı kadar karabiber de ekleyebilirsiniz ama çok kaçırmayın..
daha sonra makarna ve salça sosunu buluşturup sıcak olarak servis edin.
afiyet olsun.



20 Temmuz 2013 Cumartesi

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ PİLAV




çok sevdiğim ve çok lezzetli bulduğum aslında genellikle de herkesin bildiği bir pilavı kendi tarifim ile anlatacağım belki bilmeyenler vardır değil mi?


malzeme listesi

1 kg tavuk baget
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı bezelye
3 adet havuç
sıvı yağ
tuz

yapılışı;

1 tatlı kaşığı tuz attığınız kaynar suda bagetleri iyice pişene kadar yaklaşık 1 saat haşlayın.
tavukları soğuması için başka bir kaba alın ve suyunu da saklayın.
pirinci iyice yıkadıktan sonra 3 çorba kaşığı kadar yağ ile kavurun.
kavrulan pirinçlere 1 su bardağına 2 su bardağı ölçüsünde su ilave edin yani bu tarife göre 4 su bardağı su..(tavukları haşladığınız suyu kullanın)

kaynamaya başladıktan sonra içine önceden haşladığınız havuç ve bezelyeyi ekleyin.
tavuk suyunun tuzu az geleceğinden damak zevkinize göre ama ortalama 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

daha sonra demlenmesi için 10-15 dakika kapağı kapalı olarak bekletin.
soğuyan bagetlerinizin derilerini soyun ve etlerini ister büyük ister küçük parçalar halinde didin..
bir kaseye önce tavuğu daha sonra da pilavı koyup ters çevirerek porsiyonlar halinde servis edin..

afiyet olsun.


21 Haziran 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

enginarın faydalarını bilmeyen yoktur sanırım..
her ne kadar müptelası olmasam da sıcak yaz günlerinde hafif, sağlıklı, soğuk bir yemek olarak karşımıza çıkıp gönülleri fethediyor..

malzeme listesi

6 adet enginar
2 su bardağı taze bezelye
2 adet havuç
2 adet küçük patates
1 adet limon
1 adet soğan
şeker
tuz
zeytinyağı


yapılışı;

küçük küçük doğradığınız havuçları ve bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz attığınız kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
havuçlar ve bezelyeler yumuşadığında küçük küpler halinde doğradığınız patatesi de ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün.
enginarları bir tencere dizin ve üstüne yarım limon suyu, iki çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığına yakın tuz, dolu dolu 1 tatlı kaşığı şeker ve üzerini geçmeyecek kadar (2 su bardağı gibi) su ekleyin ve önce hızlı sonra ağır ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
ara ara kontrol edin çünkü suyu bitebilir.

orta boy bir soğanı yemeklik doğrayıp az zeytinyağında kavurun.
ardından içine haşladığınız sebzeleri atıp bir iki dakika çevirin ve daha sonra pişmeye yüz tutmuş enginarların üzerine dökün.
sebzeleri ve enginarı kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
yemeğin kendini çekmesi ve tatların karışması için yemek oda sıcaklığına gelene kadar kapağını açmayın.
sunum sırasında sebzeleri mümkün olduğunca enginarların üzerine koyarak servis edin.

afiyet olsun.