Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Haziran 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

enginarın faydalarını bilmeyen yoktur sanırım..
her ne kadar müptelası olmasam da sıcak yaz günlerinde hafif, sağlıklı, soğuk bir yemek olarak karşımıza çıkıp gönülleri fethediyor..

malzeme listesi

6 adet enginar
2 su bardağı taze bezelye
2 adet havuç
2 adet küçük patates
1 adet limon
1 adet soğan
şeker
tuz
zeytinyağı


yapılışı;

küçük küçük doğradığınız havuçları ve bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz attığınız kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
havuçlar ve bezelyeler yumuşadığında küçük küpler halinde doğradığınız patatesi de ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün.
enginarları bir tencere dizin ve üstüne yarım limon suyu, iki çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığına yakın tuz, dolu dolu 1 tatlı kaşığı şeker ve üzerini geçmeyecek kadar (2 su bardağı gibi) su ekleyin ve önce hızlı sonra ağır ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
ara ara kontrol edin çünkü suyu bitebilir.

orta boy bir soğanı yemeklik doğrayıp az zeytinyağında kavurun.
ardından içine haşladığınız sebzeleri atıp bir iki dakika çevirin ve daha sonra pişmeye yüz tutmuş enginarların üzerine dökün.
sebzeleri ve enginarı kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirin ve altını kapatın.
yemeğin kendini çekmesi ve tatların karışması için yemek oda sıcaklığına gelene kadar kapağını açmayın.
sunum sırasında sebzeleri mümkün olduğunca enginarların üzerine koyarak servis edin.

afiyet olsun.





10 Haziran 2013 Pazartesi

ÇİLEK REÇELİ (EV YAPIMI)

gezi'de yaşanan üzücü olayları takip ederken günlerdir yüreğimiz burkuldu..
ağız tadı falan da kalmadı haliyle..
bir süre buralarda yazamadım çok hareketsiz kaldık..
şimdi evi mis gibi kokulara gark eden güzel bir reçel tarifi paylaşacağım..


malzeme listesi

1 kg çilek
750 gr şeker (3 tepeleme su bardağı)
yarım limon

yapılışı;

ayıkladığınız ve yıkadığınız çilekleri yayvan bir kaba alın.
üzerine toz şekeri dökün ve suyunu salana kadar ideali bir gece bekletin.
suyunu salan çilekleri bir tencere alıp kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonraysa kısık ateşte pişirin.
reçelin üzerinde biriken grimsi köpüğü kaşık yardımıyla aralıklarla alın.
reçel kıvam aldığında (yaklaşık 30 dakika) yarım limonunu suyunu ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
tamamen soğuduktan sonra kavanozlara koyup kahvaltılarda tüketmek üzere buzdolabında saklayın..

afiyet olsun.