Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

10 Haziran 2013 Pazartesi

ÇİLEK REÇELİ (EV YAPIMI)

gezi'de yaşanan üzücü olayları takip ederken günlerdir yüreğimiz burkuldu..
ağız tadı falan da kalmadı haliyle..
bir süre buralarda yazamadım çok hareketsiz kaldık..
şimdi evi mis gibi kokulara gark eden güzel bir reçel tarifi paylaşacağım..


malzeme listesi

1 kg çilek
750 gr şeker (3 tepeleme su bardağı)
yarım limon

yapılışı;

ayıkladığınız ve yıkadığınız çilekleri yayvan bir kaba alın.
üzerine toz şekeri dökün ve suyunu salana kadar ideali bir gece bekletin.
suyunu salan çilekleri bir tencere alıp kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonraysa kısık ateşte pişirin.
reçelin üzerinde biriken grimsi köpüğü kaşık yardımıyla aralıklarla alın.
reçel kıvam aldığında (yaklaşık 30 dakika) yarım limonunu suyunu ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
tamamen soğuduktan sonra kavanozlara koyup kahvaltılarda tüketmek üzere buzdolabında saklayın..

afiyet olsun.




2 yorum:

  1. Çilek reçeline bayılırım :)Ellerine sağlık.Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil