Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Mayıs 2013 Pazartesi

FIRIN MAKARNA (MANTARLI)


fırında makarnayı çok seviyorum daha önce hiç mantarlı denememiştim ama herkese tavsiye ediyorum efsanevi oldu:):)

malzeme listesi
1 paket fırın makarna
1 paket knorr beşamel sos
750 ml süt
500 gr mantar
300 gr kaşar
1 yufka
tuz
sıvıyağ

yapılışı;

mantarları ince ince kıyıp sıvı yağda soteleyin.
makarnayı 5 litre suda haşlayın.
kaşarın tamamını rendeleyin.
beşamel sosu 750 ml sütle üstündeki tarife uygun olarak pişirin.
yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp yufkayı kenarlarından taşacak şekilde serin.
makarnaya 3-4 çorba kaşığı sıvı yağı, mantarı rendelenmiş kaşarı ve beşamel sosun yarısından fazlasını makarnaya ekleyip karıştırın.
yufka serdiğiniz tepsiye  makarnayı döküp tepsiye yayın ve yufkanın kenarlarını üstüne kapatın.
başta makarnanın açıkta kalan kısmı olmak üzere tepsinin tamamına kalan beşamel sosu koyun ve 1-2 avuç kaşar rendesini serpin.
180 derecedeki fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

afiyet olsun.






4 yorum:

  1. mantarlı harika olmuştur .çok severim mantarı herşeyde yiyebilirim..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Bu yemeği ben çok severim. Eşim arada sırada yapar. Ama midemi çok rahatsız ediyor. Ağır bir yemek olması dezavantaj. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil