Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Mayıs 2013 Perşembe

PATATESLİ BEZELYELİ POĞAÇA


çok lezzetli bir poğaça tarifi paylaşacağım bu küçük aranın ardından:)
evde ki malzemelerden kolayca çıkabilecek ekonomik ve lezzetli bir tarif:)



malzeme listesi

hamuru için

4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya (kuru maya)

iç malzemesi için

2 büyük boy patates
1 su bardağı konserve veya haşlanmış bezelye
1 adet büyük soğan
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber


yapılışı;

hamur için

unu, tuzu,şekeri ve mayayı derin bir kaba alın ve karıştırın.  ortasını çukur açıp yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
ve minimum 1 saat mayalandırın.

iç harcı için

patatesleri haşlayın ve ezin.
daha sonra yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurduğunuz soğanlarla karıştırın.
içine bezelyeyi, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
mayalandırdığınız hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
ellerinizle genişleterek içine patatesli harçtan koyup  ortası açık kalacak şekilde kenarlarından kapatın.
yağladığınız tepsiye dizin ve yumurta sarısı sürün.
ardından 180 derece fırında ortalama 30 dk. yani üzerileri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder