Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Mayıs 2013 Cuma

TAZE BEZELYE

dondurulmuş olsun, konserve olsun tam bir bezelye canavarı olan ben için taze bezelye mevsimi değerlendirilmesi gereken harika bir fırsat buzluğa depolamak dışında yemeğini de pişiriverdim:)


malzeme listesi 

1 kg taze bezelye (kabuklu)
2 adet küçük boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet soğan
1,5 tatlı kaşığı salça
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

yapılışı;

bezelyeleri ayıklayıp yıkayın, patatesleri soyup kare kare (yemeklik) doğrayın.
havuçları soyduktan sonra küçük küçük doğrayın.
soğanları ince ince doğrayın.
tencerenin içine yağı ve soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. soğanlar hafif pembeleşince salçayı ekleyip biraz kavurun ve ardından 1 bardak su ekleyin.
tencereye tuzu da ekledikten sonra zor pişen havuçları ve taze bezelyeyi de ekleyin ve sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar kaynatın.
ardından patatesleri ve 1 bardak daha sıcak suyu ekleyin.
bütün sebzeler pişene kadar yaklaşık 25-30 dk kaynatın ve sıcak olarak servis edin. 

afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Şimdi tam zamanı ya, pazarda markette görünce dayanamayıp aldım ben de biraz. Güzel oluyor böyle yemeği de. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bezelyeyi mevsiminde pişirmeyi konservesinden çok daha fazla severim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil