Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

30 Mayıs 2013 Perşembe

ÇÖREK OTLU KURABİYE

tuzlu kurabiyeleri çok severim hele ki mis gibi çörek otunu çok yakıştırırım. daha önce yemiştim ama hiç kendim denemiş değildim ve denemek istedim:)
kıyır kıyır, çıtır çıtır enfes bir kurabiye oldu.

malzeme listesi

150 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tepeleme çay kaşığı mahlep
3.5-4 su bardağı un
3-4 çorba kaşığı çörek otu

yapılışı;

oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı, yumurta akını, sütü, tuzu, şekeri, çörek otunu derin bir kaba alın.
üzerilerine 3 bardak unu, mahlebi, kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
kullanmadığınız 1 bardak unu gerekli gördükçe yavaş yavaş hamura ekleyiniz.
hamurunuzu arkalı önlü unlayıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.
kurabiye kalıbınızla keserek şekiller verin.
arda kalan hamurları toparlayıp tekrar yoğurun ve açın.
kurabiye kalıbıyla kesin, hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.
üzerilerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında üstü kızarıp sertleşene kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
soğuduktan sonra servis edin.
afiyet olsun.





3 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor kurabiyelerin,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Aynı pastaneden alınmış gibi ya süper güzel olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil