Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Nisan 2013 Salı

TAVUK ÇORBASI


hastalara şifa, dertlere deva süper lezzetli bir çorba değil mi tavuk çorbası:)
tarifi basit, yapımı kolay geleneksel bir yemek:)


malzeme listesi

1 adet kemikli tavuk göğsü
1 çay bardağı tel şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
limon suyu 
karabiber


yapılışı;

tavuğu 2.5 litre kaynar suya atıp iyice pişene kadar haşlayın. ( yaklaşık 1 saat)
daha sonra iyice pişen tavuğu derisinden ve kemiğinden  ayırıp küçük küçük didin.
elde ettiğiniz tavuk suyuna kaynarken bir çay bardağı tel şehriyeyi dökün. 5-6 dakika kaynatın.
ardından tuzunu ve didiklediğiniz tavukları da ekleyip altını kapatın.
şehriyelerin şişmesi için bir 10 dakika bekleyebilirsiniz.
not: limon ve karabiber servis önerisidir.
afiyet olsun.


2 yorum: