Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı
23 Nisan 2013 Salı
TAVUK ÇORBASI
hastalara şifa, dertlere deva süper lezzetli bir çorba değil mi tavuk çorbası:)
tarifi basit, yapımı kolay geleneksel bir yemek:)
malzeme listesi
1 adet kemikli tavuk göğsü
1 çay bardağı tel şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
limon suyu
karabiber
yapılışı;
tavuğu 2.5 litre kaynar suya atıp iyice pişene kadar haşlayın. ( yaklaşık 1 saat)
daha sonra iyice pişen tavuğu derisinden ve kemiğinden ayırıp küçük küçük didin.
elde ettiğiniz tavuk suyuna kaynarken bir çay bardağı tel şehriyeyi dökün. 5-6 dakika kaynatın.
ardından tuzunu ve didiklediğiniz tavukları da ekleyip altını kapatın.
şehriyelerin şişmesi için bir 10 dakika bekleyebilirsiniz.
not: limon ve karabiber servis önerisidir.
afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
En sevdiğim çorbadır canım,ellerine sağlık nefis gözüküyor..
YanıtlaSilteşekkür ederim:)
Sil