Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Mart 2013 Perşembe

YOĞURTLU DEREOTLU PATATES TOPLARI

insan yemeğin yanına hem garnitür olacak hem salata görevi görecek serin bir şeyler istiyor.
bende köftelere eşlik etmesi için bu bu patates toplarını yaptım çok güzel oldular ki aynı akşam ev halkı tarafından tüketildiler :)

işte malzeme listesi..


1 demet dereotu
6 adet orta boy patates
150 gr kaşar
2 çorba kaşığı tereyağ
büyük bir kase yoğurt
 2 diş sarımsak
tuz
pulbiber

yapılışı;
      patatesleri haşlayın ve sıcakken soyup derince bir kaba koyun (sıcak olması önemli kaşarı eritmesi için.)
      rendelediğiniz kaşarı, tereyağını, tuzu sıcak patateslere ekleyeyin ve eziciyle ılıyıncaya kadar karıştırın. elinizi değebileceğiniz hale geldiğinde hamur gibi yoğurun kaşarla homojen olması ve tamamen pürüzsüz bir yapıya sahip olması önemli olduğu için bunu sağlayana kadar ezerek yoğurun
ve bir yarım saat kadar dinlendirin.
daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. ince ince kıydığınız dereotuna bulayın ve işaret parmağınızla içinde boşluk açın küçük bir kase gibi düşünün. yaptığınız minik patates kaselerini servis tabağına dizin ve yoğurdun su salmaması için yemeden yarım saat önce sarımsaklı yoğurdu içlerine doldurun.
süs olarakta pulbiber ya da biberli yağ kullanabilirsiniz.
afiyet olsun.


2 yorum: