Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Mart 2013 Cuma

TERBİYELİ KEREVİZ

geleneksel bir lezzet. sağlıklı akşam yemeklerinin daimi misafiri.


malzeme listesi

3 büyük baş kereviz
2 büyük patates
1 büyük soğan
1 adet havuç
1 yumurta sarısı
yarım limon
1 yemek kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ

yapılışı;

kerevizleri soyup limonlu suya yemeklik doğrayın.
ardından patatesleri ve havucu da aynı şekilde doğrayıp suya atın.
ince ince doğradığınız soğanları sıvı yağla kavurun.
içine bir yemek kaşığı salçayı ekleyin
süzüp yıkadığınız sebzeleri tencereye ekleyin ve tuzunu döküp karıştırın.
altını orta ateşe ayarlayıp üstünü biraz geçecek kadar kaynar su ilave edin.
bütün sebzeler yumuşayınca altını kapatın.
yarın limonu sıkın ve yumurta sarısıyla büyük bir kasede çırpın.
yemeğin suyundan ilave ederek çırpmaya devam edin terbiye iyice seyreldiğinde tencereye karıştırarak ekleyin.
yemeğiniz hazır.
afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder