24 Mart 2013 Pazar

TURŞU KAVURMASI

yöresel lezzetleri hepimiz severiz işte bu tarif karadeniz mutfağının en pratik ve leziz örneklerinden.
fasulye turşusuyla yapılan ikindi kahvaltılarının vazgeçilmezi olacak bir tarif.


malzeme listesi

yarım kilo fasulye turşusu
1 büyük baş soğan
zeytinyağı
pulbiber

yapılışı;

turşuları çaprazlama şekilde orta incelikte doğrayın.
soğanları yemeklik doğrayın.
soğanları zeytinyağında azıcık öldürene kadar kavurun daha sonra içine doğradığınız fasulye turşularını ekleyin.
fasulyeler hafif kızarıncaya kadar orta ateşte kavurun ve isteğinize göre pulbiber ekleyin.
soğuk ya da sıcak servis edebilir içine yumurta kırarak değişik bir omlet hazırlayabilirsiniz.

afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder