25 Mart 2013 Pazartesi

KAŞARLI POĞAÇA

çay saatlerinde, pazar kahvaltılarında her zaman sofrada görmek isteyeceğiniz bir poğaça tarifi bu pazar yaptık afiyete yedik..

malzeme listesi


4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr margarin
1 çay bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz (dolu dolu)
2,5-3 tatlı kaşığı şeker.
250 gr rendelenmiş taze kaşar



yapılışı;

derin bir kaba 4 su bardağı unu eleyerek dökün.
unun ortasını çukur açıp sıvı yağı, oda sıcaklığındaki yoğurdu, oda sıcaklığındaki margarini, ılık sütü, 1 yumurtayı, yarım paket yaş mayayı, tuzu ve şekeri ekleyin ve hamuru yoğurmaya başlayın.
kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. (kıvamı tutturmak için gerekirse un veya süt ekleyebilirsiniz.)
yoğurduğunuz hamurun üstünü temiz nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında en az 1 saat mayalanmaya bırakın.

hamurunuz şişip göz göz olduğunda mayalanmış demektir. hamurunuzu iri ceviz büyüklüğünde eşit parçalara ayırın ama parçaların çok küçük ya da büyük olmamasına dikkat edin.
ayırdığınız parçaları elinizle küçük bir yuvarlak olacak şekilde açın ve içine kaşar peyniri ekleyip sıkıca kapatın (sıkı olması önemli çünkü gevşek olursa kaşarlar fırında akacaktır.)

poğaçalarınızı tepsiye dizerken aralıklı dizmeye dikkat edin çünkü poğaçalarınız kabaracaklar.

üstlerine yumurta sarılarını sürün arzuya göre susam yada çörek otu ilave edebilirsiniz.
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri iyice kızarana kadar pişirin.

not: poğaçalarınızın iyi kabarmasını istiyorsanız tepsiyi fırına atmadan 20 dakika bekletin ikinci mayalanması gerçekleşsin.

afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder