26 Mart 2013 Salı

KISIR

çay davetleri için, misafirleriniz için yada sadece kendinizi şımartmak için yapabileceğiniz geleneksel bir lezzet.

malzeme listesi

2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı kaynar su isteğe göre 3.5 ta olabilir
2 çorba kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
1 büyük baş soğan
1 kaç dal taze soğan
2 limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
zeytinyağı
tuz
pulbiber
nane

yapılışı;

burgurun içine salçaları, 1,5 tatlı kaşığı tuzu, limon suyunu koyun ve kaynar suyu salçaların üstünden dökerek bulgurla karıştırın.
daha sonra kapağını kapatıp bulgurların şişmesini ve soğumasını bekleyin.
bu sırada maydanozları, kuru soğanı, taze soğanı ince ince kıyın.
soğuyan bulgurlara pulbeber, nane ve kıydığınız yeşilliklerle soğanı ekleyin.
dilediğiniz kadar zeytinyağı ve nar ekşisini ilave ederek karıştırın ve soğuk olarak servis yapın.
afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder