27 Mart 2013 Çarşamba

PİŞİ

kahvaltılarda ya da çayın yanına harika olacak kolay bir lezzet.


işte malzeme listesi

3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
aldığı kadar ılık su
kızartmak için bol sıvı yağ

yapılışı;

derin bir kabın içine unu eleyerek koyun.
ortasını çukur açın tuz, şeker, maya, yağ ve ılık sütü ekleyin.
ve yavaş yavaş ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın.
kulak memesinden biraz daha cıvık bir hamur elde edeceksiniz.
hamurunuzu en az 1 saat mayalandırın.
daha sonra dilediğiniz gibi şekillendirerek kızgın yağda kızartın.
afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder