Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Nisan 2013 Pazar

MANTI


pazar günü aile evdeyken yenilen güzel akşam yemekleri herkesi mutlu eder..
bende bu güzel sofra için birazcık uğraştırsa da geleneksel bir yemek seçtim.
ve inanılmaz beğenerek yedik bu yüzden sizinle de paylaşmak istedim.

malzeme listesi
300 gr kıyma
1 büyük baş soğan
2 yumurta
1 çay bardağı su
aldığı kadar un
yoğurt
sarımsak
salça sosu
tuz 
karabiber

yapılışı;



iç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi karıştırın.
hamuru için 2 yumurtayı ve suyu derin bir kaba alın içine bir çay kaşığı tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
ele yapışmayan sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
hamurunuzu 2 bezeye ayırın ve 2-3 milim inceliğinde açın.
kare kare kestiğiniz hamura iç harcı tek tek koyun ve uçlarını birleştirip kapatın.
2. bezeye de aynı işlemi uygulayın.
daha sonra mantılarınızı pişirmek için 3-4 lt su kaynatın.
suyun içine 1,5-2 çorba kaşığı tuz koyun.
mantıları kaynar suya atın ve mantıların hepsi pişip su üstüne çıkana kadar yaklaşık 15-20 dk kaynatın.
sarımsaklı yoğurt ve salça sosuyla servis yapabilirsiniz.
afiyet olsun.

2 yorum: