17 Nisan 2013 Çarşamba

KÜRDAN KEBABI (İSLİM KEBABI)



patlıcan yemeklerini neredeyse herkes sever bizim evde de bu kural aynen geçerli çeşit çeşit patlıcan yemeğini zevkle pişirip zevkle yeriz.
biraz uğraştırıcı azıcıkta yağlı olsa da tadı bütün zahmetlerini örten bir yemek.


malzeme listesi

4 adet büyük boy patlıcan
sıvı yağ
15 kokteyl domates
5 sivri biber
30-35 kürdan
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 tatlı kaşığı salça
2 bardak su

köfte için
350-400 gr kıyma
yarım ekmek içi (bayat olacak)
1 yumurta
1 soğan rendesi 
2 tatlı kaşığı köfte baharatı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

yapılışı;

patlıcanları mümkün olduğunca ince şeritler halinde kesin. kızgın sıvı yağda kızartın 
kokteyl domatesleri ortadan ikiye kesin.
biberleri 4-5 tane olacak şekilde küçük küçük doğrayın

köfte içinse derin bir kaba ekmek içini ufalayın üstüne rendeleyip suyunu sıktığınız soğanları ekleyin ardından kıymayı, yumurtayı, baharatları ve tuzu ekleyip iyice özdeş hale gelene kadar yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
yağsız tava da azıcık pişirin.
iki patlıcan dilimini artı olacak şekilde masaya koyun ortasına bir köfte koyup bütün kenarlarını üstüne kapatın ve kürdanla tutturun.
üstüne domatesi ve biberi kürdana geçirin.
bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
2 bardak suya 2 tatlı kaşığı salçayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin iyice çırpıp kebaba ekleyin.
önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
afiyet olsun.


  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder