26 Nisan 2013 Cuma
FIRINDA PATLICAN KIZARTMA
patlıcan sever olduğumu zaten daha evvelde söylemiştim:)
elbette ki kızartmasına da bayılırım ister sarımsaklı yoğurtla ister domates sosuyla olsun çok lezzetlisidir ama çok yağ çektiği de bir gerçek.
o yüzden bende fırında yapmak istedim ve enfes oldu hem de hafif:)
malzeme listesi
3 adet patlıcan
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağ
yapılışı;
patlıcanları aynı kızartacak gibi doğrayıp tepsiye dizin.
domatesleri rendeleyip salça, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuzla karıştırın.
sosun içine bir su bardağı suyu da ekleyip tepsiye patlıcanların üstüne dökün.
25-30 dakika kızartın.
ihtiyaç olursa az su ekleyebilirsiniz.
afiyet olsun.
offf harika görünüyor tam bana göre hemde çok hafif hemen denemeliyim..
YanıtlaSilteşekkürler:)
SilPatlıcan kızartmasını çok severim,ellerinize sağlık canım.İyi hafta sonları.
YanıtlaSilteşekkür ederim size de:)
SilAz yağ ile fırında yapılması herkesin hoşuna gitmiyor ama sağlık açısından biz ailecek çok seviyoruz. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilteşekkürler..
SilDeniycem ramazanda pek iyi gider :)
YanıtlaSil