Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Temmuz 2013 Cumartesi

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ PİLAV




çok sevdiğim ve çok lezzetli bulduğum aslında genellikle de herkesin bildiği bir pilavı kendi tarifim ile anlatacağım belki bilmeyenler vardır değil mi?


malzeme listesi

1 kg tavuk baget
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı bezelye
3 adet havuç
sıvı yağ
tuz

yapılışı;

1 tatlı kaşığı tuz attığınız kaynar suda bagetleri iyice pişene kadar yaklaşık 1 saat haşlayın.
tavukları soğuması için başka bir kaba alın ve suyunu da saklayın.
pirinci iyice yıkadıktan sonra 3 çorba kaşığı kadar yağ ile kavurun.
kavrulan pirinçlere 1 su bardağına 2 su bardağı ölçüsünde su ilave edin yani bu tarife göre 4 su bardağı su..(tavukları haşladığınız suyu kullanın)

kaynamaya başladıktan sonra içine önceden haşladığınız havuç ve bezelyeyi ekleyin.
tavuk suyunun tuzu az geleceğinden damak zevkinize göre ama ortalama 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

daha sonra demlenmesi için 10-15 dakika kapağı kapalı olarak bekletin.
soğuyan bagetlerinizin derilerini soyun ve etlerini ister büyük ister küçük parçalar halinde didin..
bir kaseye önce tavuğu daha sonra da pilavı koyup ters çevirerek porsiyonlar halinde servis edin..

afiyet olsun.


2 yorum: