Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Nisan 2013 Cuma

FIRINDA PATLICAN KIZARTMA


patlıcan sever olduğumu zaten daha evvelde söylemiştim:)
elbette ki kızartmasına da bayılırım ister sarımsaklı yoğurtla ister domates sosuyla olsun çok lezzetlisidir ama çok yağ çektiği de bir gerçek.
o yüzden bende fırında yapmak istedim ve enfes oldu hem de hafif:)

malzeme listesi

3 adet patlıcan
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı zeytinyağ


yapılışı;

patlıcanları aynı kızartacak gibi doğrayıp  tepsiye dizin.
domatesleri rendeleyip salça, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuzla karıştırın.
sosun içine bir su bardağı suyu da ekleyip tepsiye patlıcanların üstüne dökün.
25-30 dakika kızartın.
ihtiyaç olursa az su ekleyebilirsiniz.
afiyet olsun.



7 yorum:

  1. offf harika görünüyor tam bana göre hemde çok hafif hemen denemeliyim..

    YanıtlaSil
  2. Patlıcan kızartmasını çok severim,ellerinize sağlık canım.İyi hafta sonları.

    YanıtlaSil
  3. Az yağ ile fırında yapılması herkesin hoşuna gitmiyor ama sağlık açısından biz ailecek çok seviyoruz. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Deniycem ramazanda pek iyi gider :)

    YanıtlaSil