Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Nisan 2013 Pazartesi

BULGUR PİLAVI

tercihen prinç pilavından hoşlansamda bulgurun yeri her zaman başka tabii.
bu geleneksel lezzetin sıkı hayranlarından biri de annem olunca sık sık pişiriliyor elbette:)
bizim için anneanne yemeği olan bulgur pilavı bence sizinde hoşunuza gidecek:)

malzeme listesi

2 büyük boy soğan
4 büyük boy domates
15 adet tatlı sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1.5 çorba kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı su
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber


yapılışı;

soğanları yemeklik doğrayın, biberleri de ince ince kıyıp sıvı yağda biberler ölene kadar kavurun.
soyduğunuz ve küçük küçük doğradığınız domatesleri tencereye ilave edin.
domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun daha sonra salçaları ekleyin. 
hazırladığınız harca 4 su bardağı suyu ilave edin (arzuya göre et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.)
kaynadıktan sonra yıkanmış bulgurları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ve 10 dakika kadar demlendirin.

afiyet olsun..



1 yorum:

  1. amann yanında ayran ile değme keyfine.. çok leziz görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil