30 Temmuz 2013 Salı
ÖZBEK PİLAVI
çok lezzetli bir pirinç pilavı tarifi paylaşacağım sizinle..
yapımı basit ve zahmetsiz ama lezzetini herkesin kabul edeceği enfes bir tat.
ister etle ister tavukla yapılabiliyor ben genellikle tavuk kullanıyorum ama isteyende tarifteki tavuk yerine kırmızı et kullanabilir.
malzeme listesi
1 kg havuç
yarım kg kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü (ne kadar küçük o kadar iyi)
1 büyük soğan
2 su bardağı pirinç (eğer kalabalıksanız harç 3 su bardağı pirinci de kaldırır)
sıvı yağ
tuz
yapılışı;
derin bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyin ve soğanı yemeklik doğrayıp kavurmaya başlayın. soğan pembeleşmeye başladığında soyup rendelediğiniz havuçları da tencereye ekleyip, havuçlar pişene kadar (yaklaşık 20 dakika) hızlı ateşte karıştırarak soteleyin.
ardından tavukları ekleyip suyunu salıp tekrar çekene kadar sotelemeye devam edin ve bu sırada iki tatlı kaşığı tuz ekleyin daha sonra elde ettiğiniz harcı bir kaşık yardımıyla sıkıştırıp düzleştirin.
üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci harçla karışmayacak şekilde harcın üstünü tamamen pirinç tabakasıyla kaplayın..
pirinçlerin üstüne suyu (her 1 bardak pirinç için 2 bardak su) yavaşça pirinçle harcı birbirine karıştırmadan ekleyin.
kapağını sıkıca kapatın ve altını kısın 10-15 dakika sonra suyunu çektiğini göreceksiniz kapağını tekrar kapatıp bir 10 dakika daha dinlendirin.
ve isterseniz büyük bir servis tabağına ters çevirerek, isterseniz karıştırarak tabaklara servis edin.
afiyet olsun.
not: eğer pirinci 3 su bardağı kullanacaksanız yağı 2-3 çorba kaşığı daha fazla ekleyin, ve 1 tatlı kaşığı daha tuz koyun.
merhabalar :) ben de çok yemek uyduran biriyim ama havuçlu pilav ilk kez görüyorum ve de aklıma gelmezdi :) çok merak ettim ellerinize sağlıkk :)
YanıtlaSilinanılmaz lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim:)
Silhemen deniyorummmmmmm:)
YanıtlaSil